On Mars 5 the yearly White Guide awards took place announcing the best restaurants in Sweden. Shanti Ultimat was one of the lucky restaurants keeping its position in the Stockholm list this year too!
On Tuesday evening Di gasell gala took place at the Concert Hall in Stockholm. Shanti was there to receive the honorable prize for being one of the successful Gasell companies in Stockholm 2017.
On Sunday the 22nd of October, Nahid Hassan and his brother Naim Uddin traveled to London to attend the Curry Life Awards. Their restaurant Ultimat was shortlisted as "Best Bengali restaurant in Sweden" and the brothers happily received the prize that night!
I går lanserade Ultimat äntligen sin efterlängtade lunch. Det blir ett mysigt lunchställe som sticker ut med genuina bengaliska smaker och en spännande meny som erbjuder något för alla.
Idag den 25 augusti lanserar vi vår nya uppdaterade meny på Ultimat. För det otränade ögat är det få förändringar men för stammisen kommer du märka några roliga nyheter.
I veckan släppte SVDs Krogguide en lista över deras favoritkrogar som passar extra bra för vardagskvällar med kvalitativ mat, mysig interiör och inte allt för kostsamt.
På Wolt kan du t o m 19/4 ta del av erbjudandet 2 lunchrätter för 150:- inkl. fri leverans. Rätterna du kan välja mellan är Chicken Tikka, Palak paneer och Lamm dopiaz.
Välkommen in på Touch of Bengal på Rörstrandsgatan 23!
Förra veckan nåddes Ultimat av nyheterna att krogen tagit sig in i White Guide 2017 under klassificeringen "God Klass". Veckan efter fick Ultimat en ny köksmästare Nayemal Hassan. Vi har ställt några korta frågor till Hassan om hur det är att vara nytillträdd köksansvarig samt luskat fram vad som väntar Ultimat under 2017.
I söndags hölls White Guide galan i Göteborg där landets bästa restauranger korades. Shanti Ultimat letade sig in på listan mindre än ett år efter att ha öppnat.
Yesterday Nahid Hassan- owner of Shanti participated during a lunch meeting at the Embassy of Bangladesh in Stockholm to discuss trade in Bangladesh and share his success story Shanti.
Shanti Ultimat har letat sig in på White guides restaurang-lista för 2017. Shantis ägare Nahid och Naim är otroligt glada och känner att det är ett kvitto på deras hårda arbete och att Ultimat verkligen har letat sig in i Stockholmarnas hjärtan.
Vi har öppet på nyår på samtliga av våra restauranger men håller helt stängt på julaftonen den 24 december.
Julöppettiderna för Shanti Soft Corner kommer inom kort.
God jul & gott nytt år önskar Shantis personal!
35 000 matintresserade människor besökte Food & Wine mässan i år (tidigare Mitt Kök mässan). Shanti var självklart på plats och lyste upp saluhalls-delen med sin bengaliska kryddhörna.
Shanti deltar den 10-13 november i Food & Wine mässan med en egen kryddserie. Målet är att lyfta fram det bengaliska köket och landets passion till kryddor.
I lördags var det dags igen för Shantis ägare Nahid att hålla kurs i bengalisk matlagning. Ett härligt gäng på fem personer trädde in i Soft Corners kök och fick ta del av våra hemliga köksknep.
I helgen tog Nahid Hassan, ägare av Shanti, emot det internationella priset "Bästa europeiska currykock" i London på restauranggalan Curry Life Awards.
Ultimat är en bengalisk fine dining krog som öppnade officiellt den 29 april och är en del av den indisk/bengaliska kedjan Shanti. Nu söker vi servis med minst 2 års erfarenhet av à la carte-servering.
På lördag är det premiär för Ultimats thali-helger. Lördagar och söndagar mellan kl. 12.00-17.00 serveras en vegetarisk och en icke-vegetarisk thali med minst 3 rätter, röror, ris och bröd som ingår.
I veckan samlades Ultimat teamet med bl a Shantis ägare Nahid och Naim, designer Eva-Jo, byggledare Leon och Shantis kommunikatör Isa för att testa nya spännande ekoviner.