Skip to main content

Nya Ultimat

Häng med till Karlbergsvägen 70 i Birkastan och få en sneakpeak på menyn, konceptet och designen. Inriktning mot exklusiv och genuin bengalisk mat
ultimat-logo

Maten kommer att inspireras av klassiska festliga säsongsrätter som var populära under kolonialtiden vid de kungliga hoven i huvudstaden Dhaka, samtidigt som rätternas presentation och form tar många moderna inslag.

”Detta blir min officiellt sista restaurang då jag vill gå tillbaka till rötterna och servera klassiska bengaliska rätter från min barndom”-Nahid Hassan, ägare av Shanti

Shanti Ultimat kommer att servera hälsosam bengalisk mat utan vare sig grädde eller smör. Det kommer bli en avskalad meny på endast tolv rätter, inklusive en avsmakningsmeny, som noggrant matchas med passande viner och ölsorter. Drinkutbudet består endast av färska råvaror utan socker eller några tillsatser.

Restaurangen har ett starkt fokus på ekologiska och närproducerade råvaror med bra vegetariska alternativ. Nahid uppmuntrar fler till att äter vegetariskt dels för att det är klimatsmart men även för att det är sunt för kroppen. Mästerkocken Markus Aujalay, och stammis hos Shanti sedan flera år, har därför fått uppdraget att komponera en av de vegetariska rätterna på menyn för att rikta uppmärksamheten till det gröna.