Gopssip Kungsholmen vinner pris för bästa bengaliska vegetariska restaurang i Europa

Den 7 oktober i London ägde den brittiska restaurangtävlingen Curry Life Awards 2018 rum. Krogbröderna Nahid Hassan & Naim Uddin som driver de sex Shanti-restaurangerna i Stockholm tog hem priset för Best European Curry Restaurant 2018 och Best Bengali Vegetarian Restaurant in EU för sin nyöppnade klimatsmarta restaurang Gossip Kungsholmen (tidigare Culture Club) på Kungsholmen.
Curry_Life_Awards_2018_-WINNERS_-32

Under galakvällen på hotell Royal Lancester Hotel där tävlingsceremonin ägde rum delades totalt 34 pris ut till indiska & bengaliska restauranger runt om i Storbritannien, varav Culture Club var den enda internationella restaurang som fick ta emot ett pris.

Culture Club öppnade upp portarna i våras där ett tydligt hållbarhetstema genomsyras restaurangens filosofi. Culture Club är inte en hel-vegetarisk restaurang men mer än hälften på menyn är antingen vegetariskt eller veganskt, varav resterande rätter består av fisk- eller skaldjursrätter. Vinlistan är 100% ekologisk, större delen av råvarorna är ekologiska eller Krav märkta, fisk-och skaldjur är antingen MSC eller ASC märkta samt så använder restaurangen 100% biogas och förnyelsebar el.

”Genom att lyfta våra bästa bengaliska vegetariska rätter möter vi både efterfrågan på mer god och kvalitativ vegetarisk mat på restauranger i Stockholm samt bidrar till en minskad klimatpåverkan. I Bangladesh äter vi mycket vegetariskt. Att vinna pris för bästa vegetariska curry-restaurang är ett kvitto på att det vi gör har uppmärksammats”- Nahid Hassan, grundare och kreativ ledare på Shanti