Pressmeddelande

Den 2 oktober öppnar Ultimat i Birkastan upp för lunch. Menyn kommer fokusera på genuina bengaliska thali-rätter med olika teman.
2017-09-25

Det är första gången Stockholm
får ett lunchställe som enbart serverar thali-rätter. Thali är ett koncept i Indien och Bangladesh där flera rätter kommer in på en och samma tallrik. Nahid som driver Shantis fem restauranger vill att hans thali-meny ska andas genuinitet och föra känslan till huvudstaden Dhakas små thali-caféer.

”I Bangladesh delar vi på minst 3-4 rätter till varje måltiderna som vi sedan äter med ris, bröd och massa smakrika röror och chutneys. I Indien och Bangladesh hittar man ofta rena thali-ställen där de endast serverar thalirätter. Stockholm har saknat detta så jag tänkte att varför inte starta ett eget!”- Nahid Hassan, ägare av Shanti-gruppen.

 Lunchen kommer att kosta 95 SEK och serveras måndagar till fredagar mellan kl. 11.00-16.00. I priset ingår en thali-tallrik med 3 rätter, vegetarisk soppa, ris, raita, sallad, myntalassi och kaffe/te. Från menyn går det att välja mellan en vegansk, vegetarisk, fisk, kyckling, lamm eller mixed thali.

För mer information om lunchen/intervju med Nahid- vänligen kontakta:
Isa Ekstam, Pressansvarig, 0737851923, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.