Skip to main content

Shanti öppnar Shukriya på Torsgatan i Vasastan

Tillsammans med sin bror öppnar nu Nahid Hassan sin sjunde krog på adressen Torsgatan 27 vid Sankt Eriksplan. Krogen kommer att heta Shukriya och öppnar upp våren 2022.
Shukriyya

Inspirationen till konceptet för Shukriya är hämtat från huvudstaden Dhaka och indiska fine dining krogar i London. På den avskalade menyn hittas autentiska bengaliska smaker och tekniker som får nytt liv och tolkas om i ett modernt uttryck. Vissa kända klassiker såsom Palak paneer och chicken tikka masala kommer att finnas kvar fast i en dekonstruerad tappning. Här utlovas även en cocktailbar med klassiska drinkar som enbart görs på indiskt sprit.

– Shukriya som betyder “tack” på Bengali är mitt sätt att visa tacksamhet till den matkultur jag är uppvuxen med. Genom att introducera ett mer vågat och modernt koncept av det bengaliska köket lever det vidare och kan utvecklas, säger Nahid Hassan, grundare av Shanti.

Shukriya kommer vara öppet för lunch, middag och helgbrunch med 54 sittplatser och en uteservering.

Planerat öppningsdatum: 22 april, 2022.

För mer information:
Isa Ekstam, Pressansvarig, 0737851923, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.