Skip to main content

Thali for the people

I går lanserade Ultimat äntligen sin efterlängtade lunch. Det blir ett mysigt lunchställe som sticker ut med genuina bengaliska smaker och en spännande meny som erbjuder något för alla.
IMG_6046_4

 Menyn består av olika thali-rätter som är ett vanligt koncept i Indien och Bangladesh. Där kan man hitta lunch/-och middagsställen som enbart serverar thali. Thali är när flera smårätter kommer in på en och samma tallrik. 

På Ultimats lunchmeny får gästerna tre rätter som består av två grytor och en grillrätt. Till det ingår en frisk myntalassi, en vegetarisk soppa, sallad, ris, raita och kaffe. Det går också att beställa till vanligt nanbröd men även en vegansk variant. Menyn erbjuder en vegansk, vegetarisk, fisk, kyckling, lamm eller mixed thali varje dag.

Nahid Hassan, som driver alla fem Shanti-restaurangerna tillsammans med sin bror, har länge funderat på vilken slags lunch på Ultimat som skulle passa konceptet. 

"Ultimat öppande ju upp för lite mer än ett år sedan så jag var väl sugit på karamellen kring lunchen. Man vill kunna erbjuda något till sina gäster som sticker ut men samtidigt går hem hos en vanlig lunchpublik. Jag tycker Thali-rätterna har de kvaliteterna". 

Vegovänlig meny
Menyn kommer dessutom alltid ha en vegansk thali (sabjigryta, svampvadji med kokoscurry och begun vadji- friterade aubergineskivor) och en vegetarisk thali (palak paneer, chana daal och grillad zucchini). I början kommer menyn vara densamma mån-fre men kommer så småningom få en unik lunchmeny för respektive dag. 

Öppettider: mån-fre 11.00-16.00
Pris: 95 SEK
Adress: Karlbergsvägen 70A (närmsta tunnelbanestation: Sankt Eriksplan)