Skip to main content

Ultimat tar sig in i årets White Guide

I söndags hölls White Guide galan i Göteborg där landets bästa restauranger korades. Shanti Ultimat letade sig in på listan mindre än ett år efter att ha öppnat.
wg_galan_002

Ultimat tog sig in under klassificeringen "God Klass" där totalt 257 stycken restauranger runt om i Sverige tog sig in. Motiveringen löd så här:

"Ultimat är den femte i Nahid Hassans restaurangkedja Shanti som i flera år serverat stockholmarna indisk och bengalisk mat. Den trevliga hörnlokalen på Karlbergsgatan är modern på ett klassiskt vis. Restaurangägarens ursprung gör sig påmint på flera sätt, bland annat genom ett porträtt av den indisk-bengaliska filosofen, frihetskämpen och författaren Rabindranath Tagore som var den förste icke-europé att få Nobelpriset i litteratur 1913. Menyn på Ultimat är fokuserad på bengalisk festmat. Med det sagt är detta ingen finkrog men en snygg kvarterskrog med mycket värme. Smakerna är mustiga, ibland heta men alltid balanserade. De vegetariska rätterna hör till de bästa på menyn. Servisen är omtänksam på det vis att den som glömt sina läsglasögon kan få låna ett par. På toaletten spelas trafikljud, från en livlig korsning i Indien. Det bidrar till den sköna känsla som lever kvar även när vi lämnar Ultimat." 

 White Guide är en restaurangguide som etablerades 20014 som årligen testar över 800 restauranger i landet.